Predavanje dr. Marjana Šimenca: Kaj je zasebno šolstvo?

Vljudno vabljeni na prvo predavanje v ciklu izobraževalnih dogodkov Senatorske Skupine FF z naslovom: Kaj je zasebno šolstvo?
Predaval bo dr. Marjan Šimenc, izredni profesor na Oddelku za Filozofijo in znanstveni sodelavec in predavatelj na Pedagoški Fakulteti in Pedagoškem Inštitutu.

Jedro predavanja bo analiza pojma zasebnega šolstva, ki je spričo kompleksnega zgodovinskega razvoja večplasten in zato pogosto napačno razumljen in razlagan. Pri tem si bomo pomagali s pregledom zgodovinskega razvoja, v katerem se je z vzpostavitvijo javnega šolstva za nazaj vzpostavilo tudi zasebno šolstvo. Predavanje bo vključevalo tudi prikaz izbranih evropskih  ureditev razmerja med javnim in zasebnim šolstvom, različne modele javnega sofinanciranja zasebnega šolstva, razvoj zakonske ureditve zasebnega šolstva v RS Sloveniji in kratek pregled javnih diskusij o tej ureditvi.

Dogodek je odprt za vse, po predavanju pa bo čas tudi za pogovor.
Predavanje bo potekalo v torek, 27. februarja ob 17. uri v Modri sobi Filozofske fakultete.

Morda bi vam bilo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>